Class Notes (1,000,000)
CA (620,000)
U of G (20,000)
CIS (800)
CIS 1000 (100)
Zoe Zhu (50)
Lecture 2

CIS 1000 Lecture Notes - Lecture 2: Inkjet Printing, Network Interface Controller, Repetitive Strain Injury


Department
Computing and Information Science
Course Code
CIS 1000
Professor
Zoe Zhu
Lecture
2

This preview shows pages 1-3. to view the full 19 pages of the document.
Copyright © 2008 Prentice-Hall. All rights reserved.
1
CHAPTER 2:
LOOKING AT COMPUTERS:
UNDERSTANDING THE PARTS
Multiple Choice:
1. Any computer parts that you can actually touch are considered to be:
A. hardware.
B. software.
C. systems.
D. platforms.
Answer: A Reference: Your Computer’s Hardware Difficulty: Easy
2. The box that contains the central electronic components of the computer is the:
A. motherboard.
B. system unit.
C. peripheral.
D. input device.
Answer: B Reference: Your Computer’s Hardware Difficulty: Easy
3. Devices, such as monitors and printers, that are connected to the computer are called:
A. processing devices.
B. system devices.
C. peripheral devices.
D. input devices.
Answer: C Reference: Your Computer’s Hardware Difficulty: Easy

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Copyright © 2008 Prentice-Hall. All rights reserved.
2
4. A(n) ____________device enables you to enter data and instructions into the computer.
A. input
B. output
C. digital
D. CRT
Answer: A Reference: Input Devices Difficulty: Easy
5. A ____________, when attached to a computer, can translate a user’s handwriting into digital input.
A. microphone
B. graphics tablet
C. digital camera
D. keyboard
Answer: B Reference: Input Devices Difficulty: Moderate
6. The most common input devices are the ____________ and the ____________.
A. microphone, printer
B. scanner, monitor
C. digital camera, speakers
D. keyboard, mouse
Answer: D Reference: Input Devices Difficulty: Moderate
7. The most common keyboard uses the ____________ layout.
A. Dvorak
B. numeric
C. QWERTY
D. alpha
Answer: C Reference: Keyboards Difficulty: Moderate

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Copyright © 2008 Prentice-Hall. All rights reserved.
3
8. The ____________ on the keyboard enables you to enter numbers quickly.
A. alphabetic keys
B. numeric keypad
C. Control keys
D. Function keys
Answer: B Reference: Keyboards Difficulty: Moderate
9. ____________ designed keyboards provide a more natural typing position for a user’s hands and help
prevent repetitive strain injuries.
A. Alphabetic
B. QWERTY
C. Dvorak
D. Ergonomically
Answer: D Reference: Keyboards Difficulty: Easy
10. The ____________ key and the ____________ key can be used in combination with other keys to perform
shortcuts and special tasks.
A. Control, Alt
B. Function, toggle
C. Delete, Insert
D. Caps Lock, Num Lock
Answer: A Reference: Keyboards Difficulty: Moderate
11. The Delete key, Num Lock key, and Caps Lock key are considered ____________ keys because their
function changes each time you press them.
A. Function
B. toggle
C. cursor control
D. Control
Answer: B Reference: Keyboards Difficulty: Easy
You're Reading a Preview

Unlock to view full version