Class Notes (1,000,000)
CA (610,000)
U of G (20,000)
CIS (800)
CIS 1000 (100)
Zoe Zhu (50)
Lecture 7

CIS 1000 Lecture Notes - Lecture 7: Ieee 802.3, Wireless Access Point, Category 5 Cable


Department
Computing and Information Science
Course Code
CIS 1000
Professor
Zoe Zhu
Lecture
7

This preview shows pages 1-3. to view the full 17 pages of the document.
1
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall
Technology in Action, Complete 8e (Evans et al.) - Stdnt Txt
Chapter 7: Networking: Connecting Computing Devices
1) Which of the following is NOT an example of a network node?
A) a modem
B) a printer
C) a computer
D) a mouse
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Networking Fundamentals
2) A computer network is defined as two or more computers connected with ________ so that
they can communicate with each other.
A) the Internet
B) at least one server
C) Ethernet cable
D) software and hardware
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Networking Fundamentals
3) A(n) ________ allows sharing of a broadband Internet connection.
A) switch
B) hub
C) adapter
D) router
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Network Navigation Devices
4) Network architectures are classified according to ________.
A) the way they are controlled and the distance between their nodes
B) the distance between the hub and the router
C) the bandwidth supplied by the connection
D) the speed at which the processor runs
Answer: A
Diff: 3
Section Ref: Network Architectures

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

2
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall
5) Normal telephone wire is ________.
A) fiber-optic cable
B) coaxial cable
C) twisted-pair cable
D) Ethernet cable
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Transmission Media
6) The ________ is the maximum speed at which data can be transmitted between two nodes on
a network.
A) throughput
B) node speed
C) data transfer rate
D) transmission speed
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Transmission Media
7) The most common type of home network is ________.
A) a token ring LAN
B) a peer-to-peer (P2P) network
C) a client/server network
D) a WAN
Answer: B
Diff: 2
Section Ref: Describing Networks Based on Network Administration
8) Due to the expansion of media files on home computers, ________ options are now being
marketed; however, they are not as full featured as their business-world counterparts.
A) external hard drive
B) home network server
C) network
D) online storage
Answer: B
Diff: 2
Section Ref: Describing Networks Based on Network Administration
9) A network that has 10 or more nodes is usually configured as a ________.
A) client/server network
B) home network
C) peer-to-peer network
D) WAN
Answer: A
Diff: 2
Section Ref: Describing Networks Based on Network Administration

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

3
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall
10) Which of the following is NOT an example of a WAN?
A) LANs connected in a single building
B) A LAN at the main university campus connected with a LAN at the university extension site
C) A computer at a bank's main branch connected with a LAN at the bank's branch office across
town
D) A computer at a military base in Georgia connected with a computer at a military base in
Florida
Answer: A
Diff: 2
Section Ref: Describing Networks Based on Distance
11) A ________ is a network located in your home that is used to connect all of your digital
devices.
A) MAN
B) WAN
C) LAN
D) HAN
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Describing Networks Based on Distance
12) Which transmission medium is able to transmit data the fastest?
A) twisted-pair cable
B) coaxial cable
C) fiber-optic cable
D) wireless
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Transmission Media
13) Throughput, the actual speed of data transfer that is achieved in a network, is usually
________.
A) more than the data transfer rate
B) the same as the data transfer rate
C) less than or equal to the data transfer rate
D) at least the same as the data transfer rate, but often less
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Transmission Media
You're Reading a Preview

Unlock to view full version