Class Notes (1,100,000)
CA (620,000)
U of G (30,000)
CIS (800)
CIS 1000 (100)
Zoe Zhu (50)
Lecture 11

CIS 1000 Lecture Notes - Lecture 11: Expert System, Unique Key, Database Design


Department
Computing and Information Science
Course Code
CIS 1000
Professor
Zoe Zhu
Lecture
11

This preview shows pages 1-3. to view the full 21 pages of the document.
Copyright © 2008 Prentice-Hall. All rights reserved.
1
CHAPTER 11:
BEHIND THE SCENES: DATABASES AND INFORMATION
SYSTEMS
Multiple Choice:
1. Which of the following is a reason for creating a list instead of creating a database?
A. to prevent data inconsistency
B. to prevent data redundancy
C. to make it easier to share data in a central location
D. to organize data for simple tasks
Answer: D Reference: Life Without Databases Difficulty: Easy
2. Which of the following is NOT an effect of data redundancy in a database?
A. increased loss of data
B. wasted time entering data
C. increased likelihood of a mistake
D. inconsistent data
Answer: A Reference: Life Without Databases Difficulty: Moderate
3. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes:
A. data redundancy.
B. information overload.
C. duplicate data.
D. data inconsistency.
Answer: D Reference: Life Without Databases Difficulty: Challenging

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 11: Behind the Scenes: Databases and Information Systems
Copyright © 2008 Prentice-Hall. All rights reserved.
2
4. ____________ means that the data contained in a database is accurate and reliable.
A. Data redundancy
B. Data integrity
C. Data reliability
D. Data consistency
Answer: B Reference: Advantages of Using Databases Difficulty: Moderate
5. All of the following are advantages of using a database, EXCEPT:
A. data redundancy.
B. data integrity.
C. flexible use of data.
D. information sharing.
Answer: A Reference: Advantages of Using Databases Difficulty: Easy
6. In a database, a field is a:
A. label.
B. table of information.
C. group of related records.
D. category of information.
Answer: D Reference: Fields Difficulty: Moderate
7. Each field in a database is identified by a:
A. field name.
B. key name.
C. field type.
D. field code.
Answer: A Reference: Fields Difficulty: Easy

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 11: Behind the Scenes: Databases and Information Systems
Copyright © 2008 Prentice-Hall. All rights reserved.
3
8. In a database, ____________ fields store numbers used to perform calculations.
A. next
B. numeric
C. key
D. alphanumeric
Answer: B Reference: Fields Difficulty: Easy
9. A telephone number would be stored in a____________ field in a database.
A. text
B. memo
C. computed
D. date
Answer: A Reference: Bits And Bytes: When a Number Isn’t Really a Number Difficulty: Moderate
10. A picture would be stored in a(n)____________ field in a database.
A. text
B. memo
C. object
D. hyperlink
Answer: C Reference: Fields Difficulty: Moderate
11. To record a person’s last name, use a(n) ____________ field in a database.
A. memo
B. object
C. name
D. text
Answer: D Reference: Fields Difficulty: Easy
You're Reading a Preview

Unlock to view full version