SOCSCI 2J03 Chapter 6: Practice Questions Ch.6

48 views2 pages
Published on 5 Oct 2020
Department
Professor
Practice-Questions: Chapter-6
1) Use the standard normal distribution to find P(0 < z < 2.25).
A) .8817 B) .4878 C) .7888 D) .5122
2) Use the standard normal distribution to find P(-2.25 < z < 0).
A) .4878 B) .0122 C) .5122 D) .6831
3) Use the standard normal distribution to find P(-2.25 < z < 1.25).
A) .8944 B) .4878 C) .0122 D) .8821
4) Use the standard normal distribution to find P(-2.50 < z < 1.50).
A) .6167 B) .5496 C) .9270 D) .8822
5) Use the standard normal distribution to find P(z < -2.33 or z > 2.33).
A) .0198 B) .7888 C) .9809 D) .0606
6) Find a value of the standard normal random variable z, called , such that P(- z ) = 0.98.
A) 1.645 B) .99 C) 2.33 D) 1.96
7) Find a value of the standard normal random variable z, called , such that P(z ) = 0.70.
A) -.81 B) -.47 C) -.98 D) -.53
8) Find a value of the standard normal random variable z, called , such that P(z ≤ ) = 0.70.
A) .53 B) .81 C) .47 D) .98
9) For a standard normal random variable, find the probability that z exceeds the value -1.65.
A) 0.4505 B) 0.5495 C) 0.9505 D) 0.0495
10) For a standard normal random variable, find the point in the distribution in which 11.9% of the z-values fall below.
A) -1.45 B) 1.18 C) -0.30 D) -1.18
11) Suppose a random variable x is best described by a normal distribution with μ = 60 and Find the z-score that
corresponds to the value x = 70.
A) 10 B) 6 C) 1 D) 70
12) Suppose a random variable x is best described by a normal distribution with μ = 60 and Find the z-score that
corresponds to the value x = 84.
A) 6 B) 4 C) D) 24
13) Suppose a random variable x is best described by a normal distribution with μ = 60 and Find the z-score that
corresponds to the value x = 60.
A) 12 B) 1 C) 5 D) 0
14) Suppose a random variable x is best described by a normal distribution with μ = 60 and Find the z-score that
corresponds to the value x = 0.
A) -3.75 B) 16 C) -16 D) 3.75
15) IQ test scores are normally distributed with a mean of 104 and a standard deviation of 16. An individual's IQ score is
Unlock document

This preview shows half of the first page of the document.
Unlock all 2 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in

Get OneClass Grade+

Unlimited access to all notes and study guides.

Grade+All Inclusive
$10 USD/m
This Study Guide
$25 USD
You will be charged $120 USD upfront and auto renewed at the end of each cycle. You may cancel anytime under Payment Settings. For more information, see our Terms and Privacy.
Payments are encrypted using 256-bit SSL. Powered by Stripe.