Study Guides (400,000)
CA (150,000)
UOttawa (10,000)
ADM (1,000)
All (9)
Final

ADM 1101 Study Guide - Final Guide: Multiple Choice, Coca-Cola Zero Sugar, Netflix


Department
Administration
Course Code
ADM 1101
Professor
All
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 10 pages of the document.
1
ADM1100A FALL 2013
PRACTICE FINAL EXAMINATION
Student Name:_____________________________________ Student No.:_______________________
INSTRUCTIONS
1. Candidates must complete and sign the academic attestation below.
2. This examination consists of THREE Parts: Multiple Choice, True & False, (both of which should
be answered on the computerized answer sheet provided) and Short Answer. Specific
instructions are provided in each part.
3. Candidates must return the examination question paper, your computerized answer sheet, and
all examination booklets to the professor
4. The time limit for this examination is two & a half hours
5. No notes, references or dictionaries are permitted
6. No electronic devices are permitted accept for a non-programmable calculator
7. Read the entire examination question paper BEFORE proceeding
Academic Integrity :
Integrity is a basic value of our society and of the business world. Academic integrity is also a key value of the
Telfer School of Management. To underline its importance, all assignment, report, project, or other work
submitted in partial fulfillment of the requirements of a course at the School of Management must include on its
front page the following signed statement (signed by each member of a team in the case of a group assignment or
team work):
Statement of Academic Integrity:
This work conforms to the rules on academic integrity of the University of Ottawa:
Signature: ____________________________________________________
For more information on what constitutes a breach of academic integrity, please consult the following web sites:
http://www.uottawa.ca/academic/info/regist/crs/home_5_ENG.htm and http://www.uottawa.ca/plagiarism.df
Please note that any submission in a course (homework, assignment, report, etc) that does not include that
signed statement will not be corrected and will get a grade of zero.

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

2
Part 1 Multiple Choice (50 marks each question carries 1 mark)
Please choose the one alternative that best completes the statement or answers the question and enter
your answer in the computerized answer sheet.
Note There will be 50 questions in this section and all of the questions must be completed. In this
example section there are not 50 questions but a sample of questions for each of the sessions covered.
1. Which of the following is the first step in the employee recruitment process?
a.
review applications and résumés
b.
interview candidates
c.
conduct employment tests
d.
identify job requirements
ANS: d
2. Antonio is paid $55,000 per year as a research analyst. This type of compensation is called a(n)
________.
a.
employee benefit
b.
time wage
c.
wage
d.
salary
ANS: d
3. Vroom’s Expectancy Theory states that:
a.
Employees assess the probability of accomplishing a task, the value of the reward, and
the likelihood that successful performance leads to a desirable reward.
b.
Employees compare their results with those of coworkers and decrease their efforts if
they feel they are under-rewarded for similar work.
c.
People are motivated to the extent to which they accept challenging goals and receive
feedback on their progress.
d.
People’s needs are arranged on a hierarchy of importance.
ANS: a

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

3
4. ________ utility is created when the business firm converts raw materials into finished goods and
services.
a.
Place
b.
Exchange
c.
Ownership
d.
Form
ANS: d
5. Maria is campaigning for city council and talks with prospective voters in her ward about their concerns.
Maria is engaged in ________ marketing.
a.
person
b.
place
c.
cause
d.
idea
ANS: a
6. An organization's ________ is the group of potential customers toward whom it directs its marketing
efforts.
a.
marketing demographic
b.
target market
c.
market segment
d.
product market
ANS: b
7. Only a few Jaguar dealers are located in the Toronto metropolitan area. For buyers who will accept no
substitute, Jaguar automobiles are ________.
a.
specialty products
b.
convenience products
c.
shopping products
d.
capital items
ANS: a
You're Reading a Preview

Unlock to view full version