SOCA01H3 Study Guide - Final Guide: Leonardo Dicaprio, Arlie Russell Hochschild, Social Cue

469 views32 pages
Published on 11 Dec 2015
School
UTSC
Department
Sociology
Course
SOCA01H3
Professor
CHAPTER 5: SOCIAL INTERACTION
MULTIPLE CHOICE
1. According to the textbook, which of the following people is most likely to laugh more in a
conversation?
a. Alice, a 20-year-old woman, in conversation with Robert, a 30-year-old man
b. Robert, a 30-year-old man, in conversation with Alice, a 20-year-old woman
c. a child, in conversation with an adult
d. an adult, in conversation with a child
ANS: A PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
2. According to the textbook, which of the following people is most likely to interrupt more in a
conversation?
a. Alice, a 20-year-old woman, in conversation with Robert, a 30-year-old man
b. Robert, a 30-year-old man, in conversation with Alice, a 20-year-old woman
c. a child, in conversation with an adult
d. an adult, in conversation with a child
ANS: B PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
3. According to the text, which of the following people is most likely to monologue more in a
conversation?
a. Alice, a 20-year-old woman, in conversation with Robert, a 30-year-old man
b. Robert, a 30-year-old man, in conversation with Alice, a 20-year-old woman
c. a child, in conversation with an adult
d. an adult, in conversation with a child
ANS: B PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
4. Jackson and Adele are driving to a new friend’s house for dinner and become lost along the
way. Why is Jackson unlikely to stop somewhere and ask for directions?
a. Because he would be unable to mentally process directions while driving.
b. Because Adele would lose respect for him.
c. Because that would make him look inept.
d. Because that would cause him and Adele to get into an argument.
ANS: C PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
5. Since Cheryl moved from Canada to Scotland for doctoral work, she and her best friend Janet
chat online once per week, to keep up with each others news. What are they engaging in?
a. norms
b. emotion labour
c. emotion management
d. social interaction
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 5-1
Unlock document

This preview shows pages 1-3 of the document.
Unlock all 32 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in
CHAPTER 5: SOCIAL INTERACTION
ANS: D PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 5-2
Unlock document

This preview shows pages 1-3 of the document.
Unlock all 32 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in
CHAPTER 5: SOCIAL INTERACTION
6. Which of the following subjects that structure our patterns of interaction do feminist
sociologists focus on?
a. emotional maturity
b. roles
c. gender
d. occupation
ANS: C PTS: 1 REF: 111 BLM: REMEMBER
7. Why is the “class clown” most likely to be a boy?
a. Males are socialized to act as buffoons for others’ amusement.
b. Males are more difficult for teachers to control effectively.
c. Males are funnier than females.
d. Males have higher status and therefore get more laughs.
ANS: D PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
8. According to the textbook, which of the following “building blocks” provide the structure for
social interactions?
a. statuses, emotions, and values
b. norms, number of people, and morals
c. roles, laws, and locations
d. statuses, roles, and norms
ANS: D PTS: 1 REF: 111 BLM: REMEMBER
9. Adam, the class clown, entertains his classmates with imitations of the teacher and the
principal at their school almost every day. According to the text, what is he doing?
a. playing a role
b. practising for his future
c. honing his skill set
d. breaking rank with authorities
ANS: A PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
10. Kahlil holds the door open for another university student, who is following closely behind him
and carrying a large stack of books. What is Kahlil engaged in?
a. playing a role
b. following a norm
c. recognizing a status
d. managing his emotions
ANS: B PTS: 1 REF: 111 BLM: UNDERSTAND
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 5-3
Unlock document

This preview shows pages 1-3 of the document.
Unlock all 32 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in

Document Summary

Blm: understand: jackson and adele are driving to a new friend"s house for dinner and become lost along the way. Blm: understand: since cheryl moved from canada to scotland for doctoral work, she and her best friend janet chat online once per week, to keep up with each other"s news. What are they engaging in: norms, emotion labour, emotion management d. social interaction. Chapter 5: social interaction: which of the following subjects that structure our patterns of interaction do feminist sociologists focus on, emotional maturity b, gender, occupation roles. Blm: remember: adam, the class clown, entertains his classmates with imitations of the teacher and the principal at their school almost every day. According to the text, what is he doing: playing a role, practising for his future, honing his skill set, breaking rank with authorities. Blm: understand: kahlil holds the door open for another university student, who is following closely behind him and carrying a large stack of books.

Get OneClass Grade+

Unlimited access to all notes and study guides.

YearlyMost Popular
75% OFF
$9.98/m
Monthly
$39.98/m
Single doc
$39.98

or

You will be charged $119.76 upfront and auto renewed at the end of each cycle. You may cancel anytime under Payment Settings. For more information, see our Terms and Privacy.
Payments are encrypted using 256-bit SSL. Powered by Stripe.