Study Guides (380,000)
CA (150,000)
UTSG (10,000)
PSY (800)
Final

PSY328H1 Chapter 9: Chapter 9_MultipleChoiceExam


Department
Psychology
Course Code
PSY328H1
Professor
Dax Urbszat
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 12 pages of the document.
Import Settings:
Base Settings: Brownstone Default
Information Field: Page
Information Field: Section
Highest Answer Letter: D
Multiple Keywords in Same Paragraph: No
Chapter: Chapter 9: Multiple Choice
Multiple Choice
1. Which statement about provincial Review Boards is FALSE?
A) They are quasi-judicial and make recommendations about treatment admission or release.
B) The case of Vincent Li was eventually left to the supervision of the Manitoba Review Board.
C) They are made up of a judge, a physician and a police officer with training in mental health.
D) They make decisions about the rights and care of those unfit to stand trial or NCRMD.
Ans: C
Difficulty: M
Page: 220
Section: The Case of Vincent Li
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Understanding
APA Outcome: 2.2
2. Which is NOT one of the criminal legal competencies outlined in the text?
A) Competency to waive a jury trial
B) Competency to proceed pro se
C) Competency to be sentenced
D) Competency to plead guilty
Ans: A
Difficulty: E
Page: 221
Section: The Case of Vincent Li
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Remembering
APA Outcome: 1.2
3. Which explanation of fitness and competency is FALSE?
A) A person found fit to stand trial may later be found NCRMD if competency is restored.
B) Not every person found NCRMD has earlier been found unfit to stand trial.
C) Fitness to stand trial in the United States is called “sanity qualified.”
D) Both fitness to stand trial and NCRMD require that a person suffer from serious mental
illness.
Ans: C
Difficulty: E

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Page: 220-221
Section: The Case of Vincent Li
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Understanding
APA Outcome: 1.2
4. According to the text, of the offenders diagnosed in Canada between 1992 and 2004, _____
percent had dual diagnoses.
A) 9
B) 17
C) 24
D) 29
Ans: D
Difficulty: E
Page: 225
Section: Hot Topic: Diagnosing Mental Disorders
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Remembering
APA Outcome: 1.2
5. According to the authors, the most common diagnosis for suspects NCRMD or unfit to stand
trial is:
A) Affective disorder.
B) Delusional disorder.
C) Personality disorder.
D) Schizophrenia.
Ans: D
Difficulty: M
Page: 225
Section: Hot Topic: Diagnosing Mental Disorders
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Understanding
APA Outcome: 1.1
6. Mental health clinicians, the text explains, use the most recent version of the Diagnostic and
Statistical Manual of Mental Disorders to work from, which is the _____ edition.
A) 5th
B) 6th
C) 7th
D) 8th
Ans: A
Difficulty: E
Page: 225

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Section: Hot Topic: Diagnosing Mental Disorders
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Remembering
APA Outcome: 2.2
7. Which statement is FALSE concerning suspects referred for competency evaluation in
Canada?
A) From 3 percent to 33 percent are found to be incompetent.
B) Women are twice as likely as men to be found unfit to stand trial.
C) The vast majority of those found unfit to stand trial are eventually cleared to be tried.
D) Researchers project a slight decrease in the annual admissions to Review Boards.
Ans: D
Difficulty: M
Page: 226
Section: Who Is Declared Incompetent?
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Understanding
APA Outcome: 2.2
8. Which is NOT one of the characteristics of those unfit to stand trial?
A) Middle-aged male
B) above-average intelligence
C) Never married
D) A criminal history
Ans: B
Difficulty: E
Page: 226-227
Section: Who Is Declared Incompetent?
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Remembering
APA Outcome: 1.2
9. It is estimated that _____ percent of women experience postpartum depression.
A) 0.2
B) 2
C) 10
D) 15
Ans: D
Difficulty: E
Page: 234
Section: Hot Topic: Postpartum Mental Illness
Question Type: Multiple Choice
Bloom’s Level: Remembering APA Outcome: 1.2
You're Reading a Preview

Unlock to view full version