Study Guides (400,000)
CA (160,000)
Western (10,000)
MOS (1,000)
Final

Management and Organizational Studies 3321 Final: solomon_ch15_tifExam


Department
Management and Organizational Studies
Course Code
MOS 3321
Professor
Scott Connors
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 35 pages of the document.
1
Copyright © 2017 Pearson Canada Inc.
Consumer Behaviour, 7e (Solomon)
Chapter 15 The Creation and Diffusion of Culture
1) Designers will give actors complete wardrobes to wear to high-visibility events like Globe and
Academy Awards shows. They do this because:
A) influential people in the media play a large role in what will become stylish.
B) styles are largely determined by fundamental societal trends.
C) the actors will say kind things about them in interviews with the press.
D) styles must be seen on television before they will be accepted by average consumers.
Answer: A
Type: MC Page Ref: 442
Skill: Application
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
2) The winnowing-out process whereby some products get adopted while others die off is called:
A) a production system.
B) cultural selection.
C) product selection.
D) market preference.
Answer: B
Type: MC Page Ref: 442
Skill: Application
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
3) One aspect of culture production systems (CPSs) that should not be overlooked is that:
A) the nature of these systems helps to determine the types of products that eventually emerge
from them.
B) they tend to exist in a social vacuum, isolated from the social environment that they seek to
influence.
C) their memberships tend to exclude real people.
D) they have very little interest in actually trying to anticipate developing fashion trends.
Answer: A
Type: MC Page Ref: 443
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

2
Copyright © 2017 Pearson Canada Inc.
4) Individuals and organizations responsible for creating and marketing a cultural product are:
A) marketing mavens.
B) a culture production system.
C) influence peddlers.
D) designer monoliths.
Answer: B
Type: MC Page Ref: 443
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
5) Some artists have had an influence not only on music but on the fashion that accompanies the
subculture that listens to their form of music. Which of the following cultural production system
subsystems would these artists belong to?
A) a managerial subsystem
B) an advertising subsystem
C) a creative subsystem
D) a communications subsystem
Answer: C
Type: MC Page Ref: 444
Skill: Application
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
6) The three major subsystems of the CPS are:
A) creative, managerial, and communications.
B) artistic, managerial, and communications.
C) innovative, managerial, and communications.
D) financial, managerial, and communications.
Answer: A
Type: MC Page Ref: 444
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
7) Tilden, a movie critic, recently reviewed the James Bond movie Sky Fall. Tilden is a:
A) product selector.
B) creative subsystem member.
C) production manager.
D) cultural gatekeeper.
Answer: D
Type: MC Page Ref: 444
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

3
Copyright © 2017 Pearson Canada Inc.
8) Social networking changes have prompted a movement away from:
A) consumerspace.
B) innovation.
C) the traditional music industry.
D) marketerspace.
Answer: D
Type: MC Page Ref: 445
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
9) Which of the following statements is true with respect to style?
A) A style typically starts in a large group of people as a safe unique statement.
B) Styles are often superficial.
C) Influential people play only a minor role in deciding which styles will succeed.
D) Most styles eventually wear out.
Answer: D
Type: MC Page Ref: 443
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
10) The culture we live in creates the meaning of everyday products and how these meanings
move through a society to consumers. Meaning transfer is largely accomplished by such
marketing vehicles as:
A) production design and distribution.
B) product design and pricing.
C) advertising and fashion industries.
D) public relations and the music industry.
Answer: C
Type: MC Page Ref: 441
Skill: Concept
Objective: L15-01 Understand that cultural production is a process by which certain styles,
products, and trends become accepted by popular culture, while others die out.
You're Reading a Preview

Unlock to view full version