Study Guides (248,409)
Canada (121,516)
Psychology (1,711)
Dr.Mike (231)
Quiz

Psychology connect quizzes 1-4.txt

32 Pages
154 Views
Unlock Document

Department
Psychology
Course
Psychology 1000
Professor
Dr.Mike
Semester
Fall

Description
Psych1000Chap14 PostTest1 1)Learningtothinkcriticallyinrelationtoissuesinpsychologywillallowy outomoreeffectively______. a)analyzehumanbehaviouranditscauses. b)knowtheexactcausesofwhypeopledowhattheydo. c)attainthecorrectanswerinexplaininghumanactions. d)conductyourownresearch. 2)Inagooddefinitionofpsychology,the"studyofbehaviour"refersonlytot hosebehavioursthatcanbedirectlyobserved. a)True b)False 3)_____researchisdesignedtosolvespecificpracticalproblems. a)basic b)concrete c)applied d)analytical 4)Apsychologistarguesthatwehavetolearnaboutspecificallywhatbehaviour sindividualswithanorexianervosaexhibitaswellaswhatfactorscontributet othedevelopmentofanorexianervosabeforewecansuccessfullytreatit.That is,thispsychologistisemphasizingthegoalsof_____. a)Descriptionandprediction b)Descriptionandexplanation c)Explanationandprediction d)Controlandprediction 5)Psychologistsareinterestedincontrollingbehaviour. a)True b)False 6)Accordingtostructuralism,whichofthefollowingshouldbethetypeofques tionaskedbypsychologists? a)Whyareweconscious? b)Whatarethecomponentsofourmind? c)Howdoesexperienceleadtolastingbehaviourchange? d)Whatistherelationshipbetweenbrainandmind? 7)Aresearcherasksyoutodescribe reexoueriencingtheemotionhappiness inagivensituation.Thisresearcherismostlikelywithinthe_____perspecti ve a)Structuralist b)Sociobiological c)Functionalist d)Behaviourist 8)Forthe______viewofthemindbodyrelationship,theargumentisthatmenta leventsareaproductofphysicalevents. a)Structuralist b)Monist c)Gestaltist d)Dualist 9)The_____perspectivefocusesonpastlearningexperiencesandthebehavioura lconsequencesthatexistintheenvironmentinexplainingbehaviour. a)behavioural b)biological c)humanistic d)sociocultural 10)Theideathatanyinheritablecharacteristicthatincreasesthelikelihoodo fsurvivalwillbemaintainedinthespeciesbecauseindividualshavingthechar acteristicwillbemorelikelytosurviveandreproduceisknownas________. a)evolution b)sociobiology c)naturalselection d)behaviouralgenetics 11)Thetechniquesofbehaviourmodificationdevelopedoutoftheworkof______ __. a)B.F.Skinner b)JeanPiaget c)RolloMay d)CarlJung 12)Sociobiologyemphasizesthatcomplexsocialbehavioursdevelopasaresulto f_____. a)Learning b)Parentalinvestment c)Socialclimate d)Evolution 13)The_____arguedthatpsychologyshouldstudytheorganizationofconsciousn essratherthanitspurposeofstructure. a)Structuralists b)Functionalists c)Gestaltists d)Behaviourists 14)Defencemechanismsareemployedtocopewith_____. a)anxiety b)hysteria c)anger d)repression 15)AsaresultofB.F.Sk innerrk,behaviouraltechniquescalled________wer edevelopedaseffectivebehaviourchangetechniques. a)Behaviourmodification b)Appliedbehaviouranalysis c)Cognitivebehaviourism d)Behaviouralempiricism 16)______theoristsbelievethatpeoplearemotivatedtoselfactualize. a)Cognitive b)Humanistic c)Psychodynamic d)Behavioural 17)Freudarguedthatwelearntobeanxiousofsexualdesiresandneedsbecause earlyinourlifesuchdesires________. a)Arepunished b)Gounfulfilled c)Aresecretlyrewarded d)Havenoimpact 18)Accordingto_____,thewholeisgreaterthan,andquitedifferentfrom,the sumofitsparts. a)Biologicalpsychologists b)Cognitivepsychologists c)Gestaltpsychologists d)Psychodynamicpsychologists 19)Apsychologistworkingfromthesocioculturalperspectivewouldemphasizeth eimportanceof____inunderstandinghumanbehaviour. a)Groupprocessesandsocialnorms b)Pastlearningexperiences c)Thoughtsandperceptions d)Freewillandsearchforpersonalmeaning 20)Weexpectthatwhenindividualsgetonanelevatorthattheywillfacethef rontoftheelevatorratherthanturnaroundandstareateveryonebehindthem. Thatis,weexpectpeoplenottoviolate_____. a)Groupprocesses b)theprinciplesofindividualism c)collectivism d)norms 21)ThebiologicalpsychologistsW.B.ScovilleandBrendaMilnerfoundthatdama getosomeareasofthebrainwereassociatedwithsevere_____. a)languageproblems b)memoryproblems c)Reasoningproblems d)Speechproblems 22)LiJunHi(QueesUniversity)researchshowedChinese,comparedtoAmericans tudents,paidmoreattentionto_______. a)Comparisonswithothers b)Personalsuccesses c)Socialenvironment d)Friendships 23)Inexplainingschizophrenia,apsychologistconcentratesonthefactorsint heenvironment(e.g.,stressfactors,reinforcedbehaviours)thathavecontribut edtothedevelopmentofapa sdisorder.Thispsychologistisapproachingsc hizophreniafromthe____levelofanalysis. a)Biological b)Environmental c)Psychological d)Unconscious 24)Whichofthefollowingfindingssupportstheenvironmentalanalysisofdepre ssion? a)Depressionisassociatedwithageneticpredisposition b)Depressionisassociatedwithlackorlossofsocialsupport c)Depressionisassociatedwithsensitivitytolossandrejection d)Depressionisassociatedwithdisruptionsinbiologicalrhythms 25)Thepsychologicalanalysisofdepressionincludes________. a)geneticfactors b)childhoodhistoriesofabuseandfamilydiscord c)seekingexcessivesupportfromothers d)allofthese 26)Thespecialtyareaof________isprimarilyfocusedontheexaminationofba sicprocessessuchaslearning,perceptionandmotivation. a)quantitative b)sportpsychology c)behaviourism d)experimental 27)Thespecialtyareaof________psychologyisprimarilyfocusedontheexamin ationoftheinfluenceofothersonanin dividualiour,thoughts,andfeeli ngs.. a)quantitative b)social c)behavioural d)experimental 1.A 2.B 3.C 4.B 5.A 6.B 7.C 8.B 9.A 10.C 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.B 17.A 18.C 19.A 20.D 21.B 22.C 23.B 24.B 25.B 26.D 27.B Chapter1Quiz Question1 Marks:1 Afounderoftheschoolofpsychologythatemphasizedlearningandenvironmental controlofbehaviourwas________. Chooseoneanswer. a.JeanPiaget b.SigmundFreud c.JohnB.Watson d.CarlRogers Question2 Marks:1 Aresearcharticletitled:"Increasingseatbeltuseonacollegecampus:Aneva lutionoftwopromptingprocedures"likelyreflectswhattypeofresearch? Chooseoneanswer. a.Analytical b.Applied c.Basic
More Less

Related notes for Psychology 1000

Log In


OR

Join OneClass

Access over 10 million pages of study
documents for 1.3 million courses.

Sign up

Join to view


OR

By registering, I agree to the Terms and Privacy Policies
Already have an account?
Just a few more details

So we can recommend you notes for your school.

Reset Password

Please enter below the email address you registered with and we will send you a link to reset your password.

Add your courses

Get notes from the top students in your class.


Submit