Study Guides (400,000)
CA (160,000)
York (10,000)
ADMS (1,000)
ADMS 2200 (100)
Final

ADMS 2200 Study Guide - Final Guide: Kurt Lewin, Association To Advance Collegiate Schools Of Business, Consumer BehaviourExam


Department
Administrative Studies
Course Code
ADMS 2200
Professor
Xianghong Li
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 36 pages of the document.
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 4-1
Chapter 4Consumer Behaviour
MULTIPLE CHOICE
1. What does consumer behaviour refer to?
a.
organizational purchase decision-making behaviour
b.
customer spending patterns
c.
post-purchase decision-making behaviour
d.
the ultimate buyer decision-making process
ANS: D PTS: 1 DIF: 1 REF: 108
OBJ: 4-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
2. Which of the following circumstances is NOT an example of consumer behaviour?
a.
buying a new car
b.
buying a new home theatre system
c.
deciding on a college or university
d.
purchasing a new computer system for work
ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: 108
OBJ: 4-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer
3. Which of the following is an interpersonal influence on consumer behaviour?
a.
one’s attitude
b.
one’s perception
c.
one’s family
d.
one’s self-concept
ANS: C PTS: 1 DIF: 1 REF: 108
OBJ: 4-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
4. According to psychologist Kurt Lewin, what facilitates understanding consumer behaviour?
a.
individual learning levels and massive group power
b.
personal influences and the influences of others
c.
attitudes and perceptions
d.
reference groups and personal inferences
ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: 108
OBJ: 4-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
5. According to Kurt Lewin’s theory of consumer behaviour, what interacts with personal factors
to create the function of consumer behaviour?
a.
perception
b.
learning
c.
attitudes
d.
interpersonal influences
ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: 108
OBJ: 4-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 4 Consumer Behaviour
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 4-2
6. Samir plans to buy a car and discusses the purchase with his parents. What is their influence
on this buying decision considered?
a.
impersonal influence
b.
interpersonal influence
c.
personal influence
d.
institutional influence
ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: 109
OBJ: 4-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer
7. Rachael, an advertising executive, shops for clothing at a trendy store in town. The sales
associate shows her the latest styles in bright prints and bold colours. Despite the fact that
these are the styles worn at her office, she rejects them and purchases a wardrobe in neutrals
and black. What type of influence has MOST likely driven Rachael’s decision?
a.
impersonal
b.
interpersonal
c.
personal
d.
institutional
ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: 109
OBJ: 4-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer
8. What are values, beliefs, and tastes handed down from one generation to the next called?
a.
role
b.
culture
c.
status
d.
psychometry
ANS: B PTS: 1 DIF: 1 REF: 108
OBJ: 4-2 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
9. What is the broadest environmental determinant of consumer behaviour?
a.
folklore
b.
tradition
c.
culture
d.
status
ANS: C PTS: 1 DIF: 1 REF: 108
OBJ: 4-2 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
10. Which of the following is an example of a core value in Canadian culture?
a.
peace and order
b.
importance of team spirit
c.
dignity of the elderly
d.
importance of personal achievement
ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: 109
OBJ: 4-2 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 4 Consumer Behaviour
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 4-3
11. Only by the 1980s and 1990s did the Canadian population accept interracial marriages. What
is this an example of?
a.
how slowly cultural values change
b.
a lack of regard for other cultures
c.
a willingness to sacrifice individualism
d.
the desire for wealth accumulation
ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: 109
OBJ: 4-2 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer
12. What type of market would experience problems by a shift in cultural values away from
accumulating material possessions to spending time with family and friends?
a.
travel services
b.
luxury cars
c.
provincial parks and picnic areas
d.
children’s games and toys
ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: 109
OBJ: 4-2 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer
13. What is a heightened appreciation for quality of life an example of in Canadian culture?
a.
considerations involved in the formation of family groups
b.
objectives not necessarily reached by even a minority of people
c.
buying activities related to and based in institutionalism
d.
core values in Canadian culture
ANS: D PTS: 1 DIF: 1 REF: 109
OBJ: 4-2 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
14. Who are cultural differences particularly important to?
a.
firms marketing internationally
b.
not-for-profit organizations
c.
firms marketing to a specific target market in a single city
d.
firms marketing locally
ANS: A PTS: 1 DIF: 1 REF: 108
OBJ: 4-2 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Customer
15. Within the existing Canadian culture, what are Orthodox Jews who purchase and consume
only kosher foods an example of?
a.
a status group
b.
a social influence
c.
a microculture
d.
a geographic community
ANS: C PTS: 1 DIF: 1 REF: 110
OBJ: 4-2 BLM: Remember NOT: AACSB Diversity | TB&E Model Customer
You're Reading a Preview

Unlock to view full version