ADMS 2511 Study Guide - Quiz Guide: Business Process Management, Business Process Reengineering, Xml

224 views23 pages
Published on 10 Dec 2013
Course
Professor
Chapter 1: The Modern Organization in the Global Web-Based Environment
True/False
1. Prior to acquiring a new information system, the organization simply needs to document its needs and
provide these to a potential supplier.
Ans: False. Organizations need to prioritize both potential and exiting systems, as well as consider a match
between the potential systems and its strategic plan prior to new acquisitions
Feedback: Importance of Planning for IT p.5
Difficulty: Medium
2. The purpose of an IT strategic plan is to provide a set of long-range goals that describe the IT
infrastructure and identify the major IT initiatives needed to achieve the organization’s goals.
Ans: True
Feedback: Importance of Planning for IT p. 5
Difficulty: Easy
3. After an organization has developed the IS operational plan it should develop an IT strategic plan.
Ans: False. The sequence is reversed. The IT strategic plan should be developed first, then the IS
operational plan.
Feedback: Importance of Planning for IT p. 6.
Difficulty: Medium
4. A business process is a collection of related activities that produce a product or a service of value to the
organization. Most processes serve a single purpose, and are restricted in use to a single functional area.
Ans: False. The first sentence defining the business process is correct. However, the second sentence is
incorrect, since many processes cross functional areas in an organization.
Feedback: Business Processes and Business Process Management p. 7.
Difficulty: Medium
5. Business process reengineering (BPR) is to radically change organizations to reduce costs and increase
quality.
Ans: True
Feedback: Importance of Planning for IT p. 8
Difficulty: Medium
Unlock document

This preview shows pages 1-3 of the document.
Unlock all 23 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in
Chapter 1: The Modern Organization in the Global Web-Based Environment 2
6. An organization’s platform consists of the hardware, software, and communications components that the
organization uses to process and manage information.
Ans: True
Feedback: Information Systems: Concepts and Definitions p. 6
Difficulty: Easy
7. A combination of your high school grades, application essays, letters of recommendation, and graduate
management aptitude test (GMAT) would be considered information.
Ans: True
Feedback: Information Systems: Concepts and Definitions p. 6
Difficulty: Easy
8. A university registrar who uses her experience with university admissions along with your high school
grades, application essays, letters of recommendation and university entrance exams, would be applying
her knowledge in your application process.
Ans: True
Feedback: Information Systems: Concepts and Definitions p. 6
Difficulty: Easy
9. A list of football scores with the names of the teams that played the games would be considered
information.
Ans: True
Feedback: Information Systems: Concepts and Definitions p. 6
Difficulty: Easy
10. An information system deals with the planning, development, management, and use of management
information tools to help people perform all the tasks related to information processing and management.
Ans: False. An information system collects, processes, stores, analyzes and disseminates information for a
specific purpose.
Feedback: Information Systems: Concepts and Definitions p. 6
Difficulty: Easy
11. IT services include data management, systems development, and security concerns.
Ans: True
Feedback: Information Systems: Concepts and Definitions p. 6
Difficulty: Easy
Unlock document

This preview shows pages 1-3 of the document.
Unlock all 23 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in
12. According to Thomas Friedman, we are currently in the second era of globalization where multinational
companies are a driving force.
Ans: False. According to Friedman we are in the third era.
Feedback: The Global, Web-Based Platform p. 14.
Difficulty: Medium
13. We can consider our world “flat” because the global competitive playing field is being leveled.
Ans: True
Feedback: The Global, Web-Based Platform p. 14
Difficulty: Easy
14. The information technology environment is the combination of social, legal, economic, physical, and
political factors that affect business activities.
Ans: False. It is the business environment that has these combinations.
Feedback: Business Pressures, Organizational Feedbacks, and IT Support p. 13.
Difficulty: Easy
15. In general, labour costs are higher in developed countries than in developing countries.
Ans: True
Feedback: Business Pressures, Organizational Feedbacks, and IT Support p. 13
Difficulty: Easy
16. Information technology is facilitating the entry of a wide variety of employees into the workforce.
Ans: True
Feedback: Business Pressures, Organizational Feedbacks, and IT Support p. 13
Difficulty: Easy
17. Customers have become more powerful because they can use the Internet to find detailed information
about products and services.
Ans: True
Feedback: Business Pressures, Organizational Feedbacks, and IT Support p. 13
Difficulty: Easy
18. Technological innovation improves the product life cycle, making products useful to customers for a
longer period of time.
Ans: False. Technological innovation means that more products are being introduced rapidly, increasing
the likelihood that products will be rapidly replaced.
Unlock document

This preview shows pages 1-3 of the document.
Unlock all 23 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in

Get OneClass Grade+

Unlimited access to all notes and study guides.

Grade+All Inclusive
$10 USD/m
You will be charged $120 USD upfront and auto renewed at the end of each cycle. You may cancel anytime under Payment Settings. For more information, see our Terms and Privacy.
Payments are encrypted using 256-bit SSL. Powered by Stripe.