Study Guides (400,000)
US (230,000)
ARC (10)
Final

CHEM 305 Lecture 3: xxxExam


Department
Chemistry
Course Code
CHEM 305
Professor
Villena
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 31 pages of the document.
SURVEYING Multiple Choice Questions and Answers :-
1. During chaining along a straight line, the . leader of the party has 4 arrows in his hand while the
follower has 6. Distance of the follower from the starting point is
a) 4 chains
b) 6 chains
c) 120 m
d) 180m
Ans: b
2. A metallic tape is made of
a) steel
b) invar
c) linen
d) cloth and wires
Ans: d
3. For a well-conditioned triangle, no angle should be less than
a) 20°
b) 30°
c) 45°
d) 60°
Ans: b
4. The angle of intersection of the two plane mirrors of an optical square is
a) 30°

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

b) 45°
c) 60°
d) 90°
Ans: b
5. The allowable length of an offset depends upon the
a) degree of accuracy required
b) method of setting out the perpendiculars and nature of ground
c) scale of plotting
d) all of the above
Ans: d
6. Which of the following angles can be set out with the help of French cross staff?
a) 45° only
b) 90° only
c) either 45° or 90°
d) any angle
Ans: c
7. Which of the following methods of offsets involves less measurement on the ground?
a) method of perpendicular offsets
b) method of oblique offsets
c) method of ties
d) all involve equal measurement on the ground
Ans: a

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

8. The permissible error in chaining for measurement with chain on rough or hilly ground is
a) 1 in 100
b) 1 in 250
c) 1 in 500
d) 1 in 1000
Ans: b
9. The correction for sag is
a) always additive
b) always subtractive
c) always zero
d) sometimes additive and sometimes subtractive
Ans: b
10. Cross staff is an instrument used for
a) measuring approximate horizontal angles
b) setting out right angles
c) measuring bearings of the lines
d) none of the above
Ans: b
11. Normal tension is that pull which
a) is used at the time of standardising the tape
b) neutralizes the effect due to pull and sag
You're Reading a Preview

Unlock to view full version