Class Notes (1,000,000)
CA (610,000)
U of G (20,000)
CIS (800)
CIS 1000 (100)
Zoe Zhu (50)
Lecture 1

CIS 1000 Lecture Notes - Lecture 1: List Of Virtual Boy Games, Microsoft Excel, Web 2.0


Department
Computing and Information Science
Course Code
CIS 1000
Professor
Zoe Zhu
Lecture
1

This preview shows pages 1-3. to view the full 16 pages of the document.
1
Copyright © 2014 Pearson Education, Inc.
Technology In Action, Introductory, 10e (Evans et al.)
Chapter 1 Using Technology to Change the World
1) Being ________ means being familiar enough with computers that you understand their
capabilities and limitations.
A) computer savvy
B) technology literate
C) computer literate
D) computer competent
Answer: C
Diff: 1
Section Ref: Technology at Home
2) Unwanted or junk e-mail is called ________.
A) spam
B) spyware
C) adware
D) software
Answer: A
Diff: 1
Section Ref: Technology at Home
3) ________ diseases account for about 1/5 of all deaths worldwide, and technology is used to
increase the pace of vaccine production to decrease this death rate.
A) Non-infectious
B) Degenerative
C) Infectious
D) Non-degenerative
Answer: C
Diff: 1
Section Ref: Technology on the World Stage
4) ________ is a field of study focused on information handling and retrieval of information
automatically.
A) Computer forensics
B) Database mining
C) RFID
D) Information technology
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Technology and Your Career

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

2
Copyright © 2014 Pearson Education, Inc.
5) The process of searching huge amounts of data with the hope of finding a pattern is called
________.
A) data mining
B) data searching
C) data warehousing
D) data retrieval
Answer: A
Diff: 1
Section Ref: Technology and Your Career
6) ________ is a wearable device that hangs around your neck and consists of a camera, a
projector, and a mirror that can communicate with the Internet over wireless Bluetooth
technology.
A) FastSCAN
B) Data mining
C) Emotional-social prosthesis (ESP)
D) SixthSense
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Dig Deeper: Making Reality Even More Real
7) All of the following factors lead to better personal satisfaction, EXCEPT ________.
A) consumption
B) purpose
C) autonomy
D) mastery
Answer: A
Diff: 1
Section Ref: Technology and Our Society
8) Autonomy is defined as ________.
A) working for something larger.
B) feeling confident and excited about learning new skills.
C) working without continual direction and control.
D) repressing motivated behavior.
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Technology and Our Society

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

3
Copyright © 2014 Pearson Education, Inc.
9) Using the Internet to get small donations from many people to start a business is called
________.
A) kickstarting
B) crowdfunding
C) crowdsourcing
D) collaborating
Answer: B
Diff: 2
Section Ref: Technology and Our Society
10) The technology called QR codes stands for ________.
A) quick response
B) quiet reader
C) quiet response
D) quick reaction
Answer: A
Diff: 2
Section Ref: Technology and Our Society
11) The goal of ________ is to provide technological solutions to physical problems, such as
providing sight to the blind.
A) 3D animations
B) computer forensics
C) biomedical chip research
D) RFID technology
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Technology and Your Career
12) One potential application of ________ is to provide sight to the blind.
A) RFID tags
B) patient simulators
C) biomedical chip implants
D) VeriChips
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Technology and Your Career
13) All of the following are examples of being computer literate, EXCEPT ________.
A) knowing how to avoid hackers and viruses
B) knowing how to protect your privacy
C) knowing how to use the Web efficiently
D) knowing only how to use your computer for e-mails
Answer: D
Diff: 1
Section Ref: Technology at Home
You're Reading a Preview

Unlock to view full version