MATH 095 Lecture Notes - Lecture 4: Unicycle, Tambourine

335 views2 pages
30 May 2018
School
Department
Course
Math 95
Conceptual Notes
1/29/18
11:00 am 12:20 pm
Applications of Linear Equations
Liea euatios eally eas od poles.
Example:
There are 62 children in a room. There are 8 more boys than girls in the room. How many boys are in the
room? How many girls are in the room?
Girls
Boys
6
6+8 = 14
2
2+8= 10
4
4+8=12
x
x+8
Let x be the number of girls-
Formula you want to use: x+(x+8) = 62
Solve: x + x + 8 = 62
2x+8=62
2x+8-8=62-8
2x=54
2x divided by 2 = 54 divided by 2
X=27
If there are 35 boys, then there are 27 girls. There are 62 children total and 8 more boys than
girls just as the problem stated.
find more resources at oneclass.com
find more resources at oneclass.com
Unlock document

This preview shows half of the first page of the document.
Unlock all 2 pages and 3 million more documents.

Already have an account? Log in

Get access

Grade+20% off
$8 USD/m$10 USD/m
Billed $96 USD annually
Grade+
Homework Help
Study Guides
Textbook Solutions
Class Notes
Textbook Notes
Booster Class
40 Verified Answers
Class+
$8 USD/m
Billed $96 USD annually
Class+
Homework Help
Study Guides
Textbook Solutions
Class Notes
Textbook Notes
Booster Class
30 Verified Answers

Related textbook solutions

Related Documents

Related Questions