Study Guides (380,000)
CA (150,000)
Concordia (2,000)
BTM (60)
BTM 200 (20)
Quiz

BTM 200 Study Guide - Quiz Guide: Pearson Education, Prentice Hall, Dunne D.8


Department
Business Technology Management
Course Code
BTM 200
Professor
Rafaat Saade
Study Guide
Quiz

This preview shows pages 1-3. to view the full 21 pages of the document.
Technology in Action, Complete 8e (Evans et al.) - Stdnt Txt
Chapter 2: Looking at Computers: Understanding the Parts
1) ________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A) Information
B) A number
C) A character
D) A symbol
Answer: A
Diff: 1
Section Ref: Computers Are Data Processing Devices
2) Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a
computer?
A) gathering data
B) processing data into information
C) analyzing the data or information
D) storing the data or information
Answer: C
Diff: 1
Section Ref: Computers Are Data Processing Devices
3) Computers gather data, which means that they allow users to ________ data.
A) present
B) input
C) output
D) store
Answer: B
Diff: 1
Section Ref: Computers Are Data Processing Devices
4) After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual
print of the picture is considered ________.
A) data
B) output
C) input
D) a process
Answer: B
Diff: 1
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
1
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

5) The ________ language consists of just two digits: 0 and 1.
A) application
B) binary
C) base 10
D) data processing
Answer: B
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
6) ________ binary digits (or bits) combine to create one byte.
A) Ten
B) Sixteen
C) Eight
D) Two
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
7) The term "bit" is short for ________.
A) megabyte
B) binary language
C) binary digit
D) binary number
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
8) Computers process data into information by working exclusively with ________.
A) multimedia
B) words
C) characters
D) numbers
Answer: D
Diff: 1
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
9) ________ is the set of computer programs that enables the hardware to perform different
tasks.
A) Hardware
B) Binary data
C) Software
D) Data
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
2
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

10) In binary language, each letter of the alphabet, each number, and each special character is
made up of a unique combination of
A) eight bytes.
B) eight kilobytes.
C) eight characters.
D) eight bits.
Answer: D
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
11) A ________ is approximately 1 billion bytes.
A) kilobyte
B) bit
C) gigabyte
D) megabyte
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
12) A ________ is approximately 1 million bytes.
A) gigabyte
B) kilobyte
C) megabyte
D) terabyte
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
13) ________ software is the set of programs that enables the computer's hardware devices and
application software to work together.
A) Utility
B) Binary
C) System
D) Application
Answer: C
Diff: 2
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
14) Any computer parts that you can actually touch are considered to be ________.
A) hardware
B) software
C) systems
D) platforms
Answer: A
Diff: 1
Section Ref: Bits and Bytes: The Language of Computers
3
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall
You're Reading a Preview

Unlock to view full version