Study Guides (380,000)
CA (150,000)
SFU (4,000)
BUS (700)
BUS 343 (40)
Midterm

BUS 343 Study Guide - Midterm Guide: Swot Analysis, Pearson Education, Strategic Planning


Department
Business Administration
Course Code
BUS 343
Professor
Karen Robson
Study Guide
Midterm

This preview shows pages 1-3. to view the full 52 pages of the document.
Marketing: Real People, Real Choices
1) A business plan ________.
a. is a document that outlines marketing strategies
b. identifies how a company will measure and control specific marketing strategies
c. is another name for a marketing plan
d. includes the decisions that guide the entire organization or its business units
e. is another name for a SWOT analysis
Answer: d
Diff: 1
Type: MC
Page Reference: 47
Topic: Business Planning – Plan Well and Prosper
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
2) Which of the following is a true statement about business planning?
a. Business planning involves taking action before developing objectives.
b. Business planning is an ongoing process.
c. Business planning is concerned with the long term but not the short term.
d. Business planning is concerned with the short term but not the long term.
e. Business planning takes place after development of the marketing plan.
Answer: b
Diff: 2
Type: MC
Page Reference: 47
Topic: Business Planning – Plan Well and Prosper
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
3) A(n)________ is a document that describes the marketing environment, outlines the
marketing objectives and strategies, and identifies how the company will implement and
control those strategies.
a. marketing plan
b. communications plan
c. business plan
d. operational plan
e. financial plan
Answer: a
Diff: 1
Type: MC
Page Reference: 47
Topic: Business Planning – Plan Well and Prosper
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
1
Copyright © 2013 Pearson Canada Inc.

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Marketing: Real People, Real Choices
4) Unethical business practices are damaging to
a. Only the stakeholders
b. Only the employees
c. To everyone in the society
d. Only to the financial department
e. Only to the CEO of the company
Answer: c
Diff: 2
Type: MC
Page Reference: 47
Topic: Ethics is upfront in Marketing Planning
Skill: Application
Objective: 2-1 Business planning
5) The fall of Enron and WorldCom was due to
a. Substandard products
b. Poor strategic plan
c. Unsavoury financial and management practices
d. Failure of marketing plan
e. No longterm business plan
Answer: c
Diff: 1
Type: MC
Page Reference: 47
Topic: Ethics is upfront in Marketing Planning
Skill: Application
Objective: 2-1 Business planning
6) ________ is the third, or "nuts-and-bolts," level of planning.
a. Strategic planning
b. Functional planning
c. Operational planning
d. Product development
e. Business planning
Answer: c
Diff: 1
Type: MC
Page Reference: 50
Topic: Levels of Planning
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
2
Copyright © 2013 Pearson Canada Inc.

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Marketing: Real People, Real Choices
7) The three levels of business planning are ________.
a. managerial, operational, promotional
b. strategic, functional, operational
c. portfolio, strategic, functional
d. SWOT, strategic, tactical
e. operational, functional, tactical
Answer: b
Diff: 1
Type: MC
Page Reference: 48
Topic: Levels of Planning
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
8) ________ is the managerial decision process that matches the organization's resources
and capabilities to its market opportunities for long-term growth and survival.
a. Operational planning
b. Strategic planning
c. Portfolio analysis
d. SWOT analysis
e. Corporate culture
Answer: b
Diff: 1
Type: MC
Page Reference: 44
Topic: Levels of Planning
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
9) The CEO, president, and top executive officers are responsible for ________ in the
strategic plan.
a. operational planning
b. developing the details of the pricing strategy
c. designing ad campaigns
d. defining the firm's purpose
e. employee benefits
Answer: d
Diff: 2
Type: MC
Page Reference: 48
Topic: Levels of Planning
Skill: Concept
Objective: 2-1 Business planning
3
Copyright © 2013 Pearson Canada Inc.
You're Reading a Preview

Unlock to view full version