Study Guides (400,000)
CA (160,000)
York (10,000)
ADMS (1,000)
ADMS 2200 (100)
Final

ADMS 2200 Study Guide - Final Guide: Association To Advance Collegiate Schools Of Business, Relationship Marketing, Strategic PlanningExam


Department
Administrative Studies
Course Code
ADMS 2200
Professor
Xianghong Li
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 32 pages of the document.
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 2-1
Chapter 2Strategic Planning in Contemporary Marketing
MULTIPLE CHOICE
1. What is the process of anticipating future events and conditions and determining the BEST
way to achieve organizational objectives called?
a.
researching
b.
planning
c.
controlling
d.
managing
ANS: B PTS: 1 DIF: 1 REF: 32
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
2. What do product lines, pricing decisions, selection of appropriate distribution channels, and
decisions relating to promotional campaigns all depend on?
a.
technology available to the firm
b.
decisions made within in the accounting department
c.
plans formulated within the marketing department
d.
industry-wide planning programs
ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: 33
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
3. What does marketing planning establish?
a.
the resource base provided by the firm’s strategy
b.
the economic impact of additional sales
c.
the tactical plans that must be implemented by the entire organization
d.
the basis for attaining marketing objectives
ANS: D PTS: 1 DIF: 1 REF: 33
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
4. How can relationship marketing help a company?
a.
by creating long-term links with individual customers for mutual benefit
b.
by reducing its strategic planning effort since the need for such planning is greatly
diminished
c.
by finding more effective media for use in advertising and mass marketing
d.
by cutting through the planning process and moving into tactical plans
ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: 33
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
5. Effective relationship marketing is partly built upon the use of which of the following?
a.
inside information about competitors
b.
the databases to track customer preferences
c.
the larger advertising budgets
d.
the knowledge about changes in economic conditions
ANS: B PTS: 1 DIF: 1 REF: 33
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 2 Strategic Planning in Contemporary Marketing
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 2-2
6. Best Buy wanted to open a new store in Fredericton, New Brunswick, but instead of building
a new store a decision was made to renovate a grocery superstore that had closed. What type
of planning was this decision the result of?
a.
tactical planning
b.
marketing planning
c.
strategic planning
d.
economic planning
ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: 34
OBJ: 2-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Marketing Plan
7. How long a period will a firm be affected by broad-spectrum strategic planning that may
involve a focus on achieving long-range organizational objectives?
a.
as long as one to six months
b.
as long as six months to a year
c.
as long as five years or more
d.
as long as 20 years
ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: 34
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
8. What long-term plans focus on organizational objectives that will significantly affect the firm
for five or more years?
a.
strategic plans
b.
marketing plans
c.
economic plans
d.
tactical plans
ANS: A PTS: 1 DIF: 1 REF: 34
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
9. If Toyota was planning to introduce a sports car powered by a hydrogen-oxygen fuel cell
when the price of gasoline in Canada reached $1.10 per litre, what type of plan does this
BEST describe?
a.
an economic plan
b.
a strategic plan
c.
a technological plan
d.
a tactical plan
ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: 34
OBJ: 2-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Marketing Plan

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 2 Strategic Planning in Contemporary Marketing
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 2-3
10. Sport Canada is determining where it should build its permanent training facility. The
organization wants it near a populated centre but rural enough to provide ample room. What
type of planning is the organization engaged in?
a.
strategic planning
b.
travel planning
c.
marketing planning
d.
economic planning
ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: 34
OBJ: 2-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Marketing Plan
11. What type of plan does a company have when it focuses largely on current and near-future
activities?
a.
a strategic plan
b.
a marketing plan
c.
an economic plan
d.
a tactical plan
ANS: D PTS: 1 DIF: 1 REF: 34
OBJ: 2-1 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
12. Compared with other organization personnel, who devotes more time to long-range strategic
planning?
a.
middle management
b.
manufacturing labour
c.
top management
d.
supervisory management
ANS: C PTS: 1 DIF: 1 REF: 35
OBJ: 2-2 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
13. SuperSavers Market, a small grocery store chain, is working on its tactical plans. Who would
be the personnel MOST involved in this operational planning process?
a.
top management
b.
middle management
c.
store managers
d.
supervisory management
ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: 35
OBJ: 2-2 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Marketing Plan
14. What does the planning process begin with?
a.
writing the mission statement
b.
establishing organizational objectives
c.
formulating a marketing plan
d.
hiring a senior planner
ANS: A PTS: 1 DIF: 1 REF: 36
OBJ: 2-3 BLM: Remember NOT: AACSB Analytic | TB&E Model Marketing Plan
You're Reading a Preview

Unlock to view full version