Study Guides (400,000)
CA (160,000)
York (10,000)
ADMS (1,000)
ADMS 2200 (100)
Final

ADMS 2200 Study Guide - Final Guide: Automotive Products, Association To Advance Collegiate Schools Of Business, General Agreement On Tariffs And TradeExam


Department
Administrative Studies
Course Code
ADMS 2200
Professor
Xianghong Li
Study Guide
Final

This preview shows pages 1-3. to view the full 34 pages of the document.
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 6-1
Chapter 6Serving Global Markets
MULTIPLE CHOICE
1. What two categories can international trade be divided into?
a.
exporting and importing
b.
national and international
c.
general and foreign
d.
direct and indirect
ANS: A PTS: 1 DIF: 1 REF: 172
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
2. Which of the following is NOT a reason why global trade is vital to a nation and its
marketers?
a.
market expansion
b.
increased dependence on domestic economic conditions
c.
production and distribution economies
d.
growth opportunities
ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: 172
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
3. What is a characteristic that many North American economies have for products that result in
increased importance of global trade?
a.
a growing market
b.
a technologically advanced market
c.
an advanced market
d.
a mature market
ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: 172
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
4. In addition to natural resources, what exports are equally as important to Canada’s economy?
a.
processed and packaged foods
b.
machinery and automotive products
c.
low-technology trade goods
d.
melons and other wet fruits
ANS: B PTS: 1 DIF: 1 REF: 172-173
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 6 Serving Global Markets
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 6-2
5. Following the United States, who is Canada’s second largest trading partner?
a.
the European Union
b.
Japan
c.
China
d.
United Kingdom
ANS: A PTS: 1 DIF: 1 REF: 173
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
6. Who is the largest private employer in the world?
a.
General Motors Corporation
b.
McDonalds
c.
Microsoft
d.
Walmart
ANS: D PTS: 1 DIF: 1 REF: 173
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
7. What accounts for 70 percent of Canada’s gross domestic product?
a.
agriculture
b.
manufacturing
c.
retail
d.
services
ANS: D PTS: 1 DIF: 1 REF: 174
OBJ: 6-1 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
8. Procter & Gamble successfully introduced a lower-priced version of its popular Tide laundry
detergent to the rural Chinese market, and a higher-priced version to city-dwellers in China.
What does this illustrate about succeeding in a foreign market?
a.
Marketers must look for alternative distribution channels.
b.
Marketers must partner with a local marketing firm.
c.
Marketers must adapt a product to local preferences and culture.
d.
Marketers must maintain the exact product characteristics that were successful in
the domestic market.
ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: 175
OBJ: 6-1 BLM: Higher Order
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective

Only pages 1-3 are available for preview. Some parts have been intentionally blurred.

Chapter 6 Serving Global Markets
Copyright © 2013 Nelson Education Ltd. 6-3
9. Before entering a country, what is the underlying foundation marketers need to determine it
has?
a.
a moral code
b.
a legal system
c.
an infrastructure
d.
a trade organization
ANS: C PTS: 1 DIF: 1 REF: 176
OBJ: 6-2 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
10. Which of the following is NOT considered a part of a nation’s infrastructure?
a.
wholesale networks
b.
transportation networks
c.
communications systems
d.
energy facilities
ANS: A PTS: 1 DIF: 1 REF: 176
OBJ: 6-2 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
11. Which of the following markets are strong for a nation with low per-capita incomes?
a.
automobiles and electronics
b.
industrial machinery
c.
agricultural hand tools
d.
technical services
ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: 176
OBJ: 6-2 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
12. In order for a marketer to operate efficiently in a foreign country, what must be in place and
stable to facilitate trade?
a.
a free trade agreement
b.
infrastructure
c.
tariffs
d.
a labour force
ANS: B PTS: 1 DIF: 1 REF: 176
OBJ: 6-2 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
13. What idea is the basis for the European Union currency, the euro?
a.
Tying other European currencies to the euro will stabilize exchange rates.
b.
The presence of the euro will eliminate soft currencies from the marketplace.
c.
Having a single currency will strengthen Europe’s global competitiveness.
d.
The euro will eventually be used in Eastern Europe.
ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: 176
OBJ: 6-2 BLM: Remember
NOT: AACSB Analytic | TB&E Model International Perspective
You're Reading a Preview

Unlock to view full version